במאמר זה נסביר מהן האפשרויות השונות לפתיחת בלוג איפה לפתוח בלוג: האפשרויות השונותלא תמיד אלה שרוצים לפתוח בלוג יודעים היכן לפתוח בלוג. במאמר זה נסביר את האפשרויות השונות לפתיחת בלוג. באופן כללי ניתן לחלק את הבלוגים השונים לשלושה סוגים: שני סוגים טיפוסיים מאוד וסוג נוסף שהוא כמעין "יצור כלאיים". שלושה פרמטרים שכדאי לקחת בחשבון בפתיחת בלוגעל מנת להבין את סוגי הבלוגים השונים יש להתייחס לפרמטרים הבאים:
בלוגים ש"יושבים" בתוך קהילהבבלוגים שיושבים בתוך קהילה
למרות שהתכנים בהרבה מקרים שייכים לכותב הבלוג, הרי שאין לו שליטה מלאה על הבלוג שלו לדוגמא:
במקרה זה
בתוך קבוצת הבלוגים שמקושרים לקהילה, יש בלוגים שמקשורים לקהילה יותר רופפת
בלוגים עצמאיים לחלוטיןהכוונה לבלוגים שנמצאים על דומיין עצמאי ומנוהלים בתוך מערכת תוכן עצמאית ומאוחסנים עצמאית
במקרה זה:
לדוגמא: הבלוג של חנית: אחי דקר - זוהי דוגמא לבלוג אשר היא הורידה תוכנה עצמאית (וורדפרס) שמה אותה על דומיין משלה ומאחסנת אותה בעצמה. בלוגים עצמאיים, על דומיין שלך, שיושבים על פלטפורמות של אחריםיש "יצורים נוספים". הכוונה לבלוגים שיושבים על פלטפורמות מובנות (שאפשר לשפץ אותם), הבלוגים מאוחסנים אצלך או אצל מישהו אחרשהנקודה המרכזית היא הדומיין, הדומיין הוא שלך. במקרה זה:
לדוגמא בלוג בפלטפורמט בלוגר אשר נמצא על דומיין פרטי: בלוג מורי שיטת אלכסנדר לעתים קרובות אנחנו מעדיפים את האפשרויות השלישית. בלוגים עצמאיים על דומיין שלך. מדובר בבלוגים שקלים לתפעול ואשר מאפשרים לכם להיות בעלי הדומיין וזאת בלי להתעסק בצד הטכני. |